Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

DELOVNA PODROČJA

Ključne dejavnosti MIRS so:

Nacionalni meroslovni sistem
- zagotavljanje sledljivosti merjenj v državi na mednarodno raven preko sistema nacionalnih etalonov in strokovna podpora merjenjem na področju posameznih veličin v državi;

- načrtovanje in vzpostavljanje nacionalnega sistema, ki omogoča točna in zanesljiva merjenja na področju:

  • varovanja zdravja ljudi in živali
  • varstva okolja
  • splošne tehnične varnosti
  • prometa blaga in storitev
  • postopkov pred upravnimi in pravosodnimi organi;

Kalibriranje in ugotavljanje skladnosti meril

Na podlagi Zakona o meroslovju (Ur. list RS, št. 26/05 – uradno prečiščeno besedilo) Urad RS za meroslovje deluje kot nacionalni meroslovni laboratorij za posamezne fizikalne veličine in izvaja naloge organa za ugotavljanje skladnosti meril.

 

Plemenite kovine - načrtovanje in vzpostavljanje nacionalnega sistema za zagotavljanje skladnosti izdelkov iz plemenitih kovin;

 

Meroslovni nadzor - izvajanje nadzora nad merili v uporabi in v prometu ter predpakiranimi izdelki ter nadzora nad izdelki iz plemenitih kovin.

 

 

Poslovna odličnost - Vladni program "Priznanje RS za poslovno odličnost"

PRENOS PODROČJA PRSPO IZ URADA RS ZA MEROSLOVJE NA JAVNO AGENCIJO SPIRIT SLOVENIJA 1. 1. 2019

 

Zavedajoč se pomena svojih dejavnosti za uspešen in vsestranski razvoj države, Urad RS za meroslovje, kot nacionalna institucija, na svojih področjih dela sistematično, zbira in analizira nacionalne potrebe. Na osnovi jasno definiranih prioritet zagotavlja ustrezne strokovne storitve, ki jih vodi na ekonomičen način.

 

Storitve, ki jih opravlja MIRS.