Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

MEDNARODNO SODELOVANJE

Urad RS za meroslovje kot nacionalna meroslovna institucija v imenu države Slovenije sodeluje z mnogimi nacionalnimi in mednarodnimi institucijami ter organizacijami na področju meroslovja.

 

Meroslovje

Članstva

Projekti

Merilne zmogljivosti (CMC)

Poročila o mednarodnem sodelovanju (Prijava/Odjava)

 

Priznanje RS za poslovno odličnost

Urad RS za meroslovje je član EFQM od leta 1995. V letu 2003 je postal nacionalna partnerska organizacija EFQM in s tem pridobil ekskluzivne pravice za prodajo in prevod brošur EFQM ter izobraževanje v slovenskem jeziku.
V februarju 2012 je bila med Uradom RS za meroslovje in organizacijo EFQM podpisana Distribucijska pogodba, s katero sta se pogodbenici dogovorili  o pravicah in obveznostih distributerja Urada RS za meroslovje na treh področjih delovanja: prodaja in dobava EFQM publikacij na ozemlju Republike Slovenije, shema priznanj za odličnost in izvajanje usposabljanj.

Mednarodno sodelovanje

 

Plemenite kovine

 

Laboratorij, ki deluje v okviru sektorja za kemijska merjenja, sodeluje v medlaboratorijskih primerjavah, ki jih organizira Mednarodno združenje pooblaščenih uradov za preskušanje plemenitih kovin (IAAO). S 5.3.2009 je Republika Slovenija  postala polnopravna članica Konvencije o preskušanju in označevanju izdelkov iz plemenitih kovin, Urad RS za meroslovje pa je polnopravni član IAAO od leta 1997.