Skoči na vsebino

SLOVESNOST OB PODELITVI PRIZNANJA RS ZA POSLOVNO ODLIČNOST ZA LETO 2004

 

Slovesnost ob podelitvi državne nagrade za kakovost - priznanja Republike Slovenije za poslovno odličnost za leto 2004 je potekala v sredo, 16. februarja 2005 v veliki dvorani Slovenske filharmonije v Ljubljani. Priznanje je dobilo podjetje Petrol, Slovenska energetska družba d.d. iz Ljubljane. Predsedniku uprave nagrajenca, gospodu Janezu Lotriču, je priznanje v imenu predsednika Vlade Republike Slovenije podelil predsednik Odbora za priznanja Republike Slovenije za poslovno odličnost in minister za gospodarstvo, mag. Andrej Vizjak.

 

Minister Vizjak je finalistom podelil diplome za uvrstitev v ožji izbor, med katerimi sta se poleg podjetja Petrol d.d. uvrstili še Impol d.d. iz Slovenske Bistrice in Prevent d.d. iz Slovenj Gradca. Pravtako je podelil tudi diplomi za posebne dosežke dvema organizacijama, ki sta v preteklem letu dosegli največji napredek v oceni v primerjavi s prejšnjim letom. To sta Impol d.d. iz Slovenske Bistrice in SCT d.d. iz Ljubljane. Minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, dr. Jure Zupan pa je na slovesnosti podelil pohvale devetim vodilnim ocenjevalcem PRSPO, ki so s pet- ali večletnim delovanjem na tem področju ključno prispevali k napredku in izvedbi dosedanjih postopkov PRSPO.

 

Slovesnosti se je udeležilo približno 450 ljudi. Dogodek je odmeval tudi v številnih medijih, med drugim tudi v Informativni oddaji TV Slovenija I - Odmevi.

 

Sporočilo za javnost